Renovatie onthult pittige verrassing: houtsnijder verborgen man toont kostbare onderdelen in kerk | in het buitenland | Telegraaf.nl

2021-11-16 22:49:16 By : Ms. Qing Chen

Na 800 jaar heeft een renovatie geresulteerd in een zeer pittige verrassing in een kerk in Hereford, Engeland. De grap van een timmerman was al die tijd verborgen.

Het dak van de All Saints Church in Hereford is naar schatting gebouwd in het jaar 1200 en voltooid in ongeveer 1330. Het moet tijdens die constructie zijn geweest dat een timmerman een grap uithaalde door een kleine man, verborgen in het dak, te laten zien zijn geslachtsdelen.

De grap van de timmerman kwam pas aan het licht tijdens de verbouwing van de kerk. Op sociale media en Reddit heeft de kleine man al de naam Seamus O'Toole gekregen, en veel mensen maken er grappen over. "Leuk om te zien dat er toen al grappen werden gemaakt", schrijft iemand. 'Waarschijnlijk zou hij in de kerk naar boven kijken, en hij was de enige die wist dat het daar was. Prachtig”, schreef iemand anders.

Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Gelieve opnieuw in te vullen.

In Afhameren bespreken Pim Sedee en politiek commentator Wouter de Winther de laatste politieke ontwikkelingen in Den Haag. Dit keer een opvallende actie van Hugo de Jonge, de discussie over het 2G-beleid en de dividendbelasting.

Dinsdag verschijnt het boek 'Amalia' van Claudia de Breij. Dagenlang sprak de komiek met de toekomstige koningin, die bijna 18 jaar oud is. In een video blikken de twee terug op het schrijfproces.

Amalia blaast volgende maand 18 kaarsjes uit. Om dit gelukkige moment te vieren, schreef ze samen met Claudia de Breij een boek over haar leven. Het geeft een uniek inzicht in het leven van de toekomstige koningin.

Britt Dekker vertelde in het tv-programma Media Inside dat een cameraman van Expeditie Robinson een van de deelnemers een mars zou hebben aangeboden in ruil voor een seksuele daad. De mannen van Veronica Inside gaan hier uitgebreid op in.

De bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerk in Frankrijk hebben besloten kerkgoederen te verkopen zodat slachtoffers van misbruik door priesters schadevergoeding kunnen krijgen. Het is niet de bedoeling dat de vergoedingen worden betaald met de opbrengst van bijvoorbeeld incasso's.

In de nasleep van de ophef over de seksfilm in de Sint-Michielskerk in Bree zijn afgelopen weekend enkele kerkelijke handelingen in de kerk uitgevoerd "als herstel". “Het altaar en het koor werden besprenkeld met wijwater en er werd gebeden”, zegt decaan Jaak Janssen.

De landelijk bekende verzetsstrijder Johannes Post huisvestte in 1942 Amsterdamse joden in Nieuwlande, Drenthe. Terwijl de mondaine hoofdstad met herdenkingen en een gloednieuw Holocaustmonument de oorlogsgeschiedenis levend houdt, dreigt die van het plattelandsdorp achter de schermen verloren te gaan.

Kungfu-leraar René L. uit Roggel staat maandag terecht voor het leiden van een gewelddadige sekte in Kessel. Maar wat is nu precies een sekte? En wat is het verschil met een religie?

Binnen evangelische kringen groeit het aantal gelovigen dat corona als een complot ziet. Ze vinden vaccinaties crimineel en stellen dat de QR-code leidt tot een werelddictatuur.

Na het nieuws over de pedovaders in Frankrijk ging de telefoon van Bert Smeets prompt en onophoudelijk. "Het speelt weer op voor veel mannen." Ja, Nederlandse slachtoffers hebben een vergoeding gekregen, maar daarmee is de schade nog niet afgelopen. "Er is nooit een strafrechtelijk onderzoek geweest."